3 Ekim 2013 Perşembe

İstanbul'da Sonbahar

İstanbul'da sonbahar soğukları kendini birden gösterdi. Havalar iyice soğudu. Yine de dolaşacak, keşfedecek bir sürü gizli - saklı nokta, bir sürü takip edilecek etkinlik bizleri bekliyor. Örneğin kısa bir süre kalmış olsa da FilmEkimi 6 Ekim'e kadar devam ediyor, buradan bir göz atın isterseniz.

Bir başka etkinlik ise Bienal. "Anne Ben Barbar mıyım?" sorusunu takip eden bir sürü sergi ve mekan sizleri bekliyor. Bienal için de burayı tıklayabilirsiniz.

Hayır hayır yağmuru bahane etmek asla yok, şemsiyeler, yağmurluklar, montlar, botlar ne güne duruyor. Haydi İstanbul sokaklarına vurun kendinizi...

Mesela Bienal paralel etkinliği kapsamında Kalliopi Lemos isimli sanatçının "Ben Benim" isimli sergisini gezebilirsiniz.

Sadece bu sergiyi gezmekle kalmayıp 1879 yılında kurulmuş olan - sergiye evsahipliği yapan - Yoakimion Rum Kız Okulu'nu da gezebilirsiniz. Aslında artık kapalı olan bu okul sizleri bambaşka bir İstanbul'a taşıyacak. Detaylı bilgiyi buradan edinebilirsiniz, yalnız sabah 11.00'de açılıyor, sitede saat yanlış.

Sergi 10 Kasım'a kadar gezilebilir. İşte size bu sergiden küçük bir tadımlık.




 



Kara tahtada bizden de bir iz bulabilirsiniz :)









Bir başka kaçırmayın dediğim etkinlik Sahaf Festivali. Bir sürü mis kokulu kitap arasında kendiniz kaybetmeniz olası, uyarmadı demeyin. Tepebaşı'nda düzenlenen festival kitap severler için bir harika. Festivalde ayrıca dergiler, plaklar, fotoğraflar, afişler vb. bulabilirsiniz...

Ve şimdilik son mekana gelirsek, gizli mi gizli, saklı mı saklı bir başka yer...


Belgrad Ormanı, Falih Rıfkı Atay Mesire Alanı içindeki çay bahçesinin arka kısmında at gezisi yapılan patika üzerinde hemen 300 mt. içeride bu yapı ile karşılaşacaksınız.
Kanuni'nin yaptığı Sırbistan Seferi sonunda esirlerle birlikte dönüşü üzerine bu esirler bizim şimdi Belgrad Ormanı dediğimiz alana yerleştirilir. 1800'lerin ortalarına kadar orada kalan bu topluluk daha sonra - ormanda bulunan su kaynaklarının kirlenmesi sebebi ile - farklı yerlere yerleştirilmiştir. İşte bu yapı o dönemlerden kalma. St. Georges Kilisesi olduğu söyleniyor. 




Bu resimlere bakmakla kalmayın, gidin. Tabii İstanbul Ajandanız da yanınızda olsun, yazın. Geçtiğiniz yollarda ayak iziniz kalsın...

Sağlıcakla kalın,

Bir İstanbul Yolcusu

For English please visit http://tracingistanbul.blogspot.com/

1 yorum:

  1. Filmekimi'nde de Bienalde de ne guzel etkinlikler var. Zaman yetismiyor bu sehirde; her noktasinda bir 'gecmisden iz' ,cok yerinde bir etkinlik. kipir kipir bir sehir. Acikcasi Belgrad Ormanindaki kesfettigniz yeri de cok merak ettim, gezgin ruhlu birileri ile , anlasilan 200-300 yil oncesine gitmek gerekiyor :)

    YanıtlaSil